На Закарпаття релокувалася група з 11 металообробних компаній

Фото

На Закарпаття релокувалася група з 11 компаній, які займаються обробкою металу і виготовленням спеціалізованого обладнання.

Про це повідомив у Фейсбуці т.в.о. начальника Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, передає Укрінформ.

Як повідомив т.в.о. начальника Закарпатської ОВА, частину потужностей розмістили в Ужгороді.

«Це сімейний бізнес, яким керує родина Шуфані. Всі підприємства корпорації взаємопов’язані і виготовляють практично все: є два трубні заводи, підприємство, яке випускає прокатні стани для різних профілів і труб, обладнання для сільгоспвиробництва тощо», - повідомив Білецький.

З його слів, підприємці вбачають проблеми у підготовці та навчанні майбутніх фахівців для роботи з металом у профтехосвітніх закладах області із перспективою працевлаштування на підприємствах відповідного профілю.

«Підприємці наголосили також на проблемі нестачі кваліфікованих робітників, з якою стикаються сьогодні чимало компаній, які працюють у цій та схожій сферах», - зазначив він.

Читайте також: Підприємці зможуть проголосувати за головні проблеми бізнесу на платформі «Пульс»

Відтак ОВА зараз ретельно вивчає ринок праці, вакансії, які пропонують роботодавці, щоб надалі формувати перелік затребуваних спеціальностей та професій, які зможуть здобувати у ПТУ.

Як повідомляв Укрінформ, із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на Закарпаття релокувалось понад 350 підприємств із зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. Більшість релокувалися на територію Ужгородської, Берегівської та Мукачівської громад.