Держгеонадра оголосили десяті аукціони з продажу спецдозволів на ₴37,4 мільйона

Державна служба геології та надр України 8 жовтня проведе десяті в цьому році аукціони, на які виставить на продаж 11 спецдозволів на розробку ділянок з покладами корисних копалин.

Про це повідомила пресслужба відомства, передає Укрінформ.

«Державна служба геології та надр України оголосила проведення десятих аукціонів у 2024 році, на які запропонувала 11 ділянок надр із покладами крейди, глини, суглинку, кварциту, гранодіориту, бурштину, кам’яного вугілля, аргіліту, алевроліту, піску», - йдеться в повідомленні.

Загальна початкова вартість лотів становить 37,38 млн грн. Торги відбуватимуться на платформі Prozorro.Продажі в режимі реального часу.

Зокрема, інвесторам пропонують придбати спецдозвіл на видобування гранодіориту в межах Ярівського родовища, що на Рівненщині. Спецдозвіл передбачає вивчення, розробку та подальше видобування корисних копалин строком на 20 років. Вартість лоту - 18,6 млн грн.

Читайте також: Підписанням угод завершується близько третини аукціонів на Prozorro.Продажі

Крім того, на 10 років продається дозвіл на вивчення та розробку з подальшим видобуванням крейди на ділянці Новгород-Сіверська Західна у Чернігівській області. Вартість спецдозволу - 4,1 млн грн.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва скасував рішення Державної служби геології та надр України щодо продажу спеціального дозволу на користування надрами у межах пралісової пам’ятки природи «Макове болото» у Рівненській області.

Фото: Держгеонадра