У трьох областях через російські атаки пошкоджені енергооб'єкти

У трьох областях України внаслідок російських атак минулої доби, 21 вересня, були пошкоджені енергетичні об'єкти, у Донецькій області на шахті загинули двоє людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Знеструмлення були у Дніпропетровській, Полтавській та Сумській областях.

У Дніпропетровській області під час повітряної тривоги вимикалась повітряна лінія. Лінію включено в роботу.

У Сумській області через обстріл виникла пожежа, знеструмлювалась підстанція та побутові споживачі. Пожежу ліквідовано.

У Полтавській області внаслідок атаки БПЛА по території підстанції виникла пожежа, при цьому знеструмлювалась підстанція та споживачі. Пожежу ліквідовано. Живлення частково відновлено.

У Донецькій області через обстріл території шахти виникла пожежа, продукти горіння в шахту не потрапляли. На момент інциденту в шахті перебував 371 працівник, усіх було виведено на поверхню. Пожежу ліквідовано. В результаті обстеження будівель виявлено загиблими двох працівниць, ще одну постраждалу доставлено до лікарні.

Читайте також: Унаслідок атаки дронами на Полтавщині пошкоджена енергетична інфраструктура

У відомстві зауважили, що сьогодні відключення електроенергії не плануються і закликали українців продовжувати економно та відповідально споживати електроенергію у пікові години — з 7:00 до 10:00 та з 18:00 до 22:00, зменшуючи коливання споживання, які впливають на роботу енергосистеми.

Завдяки зусиллям енергетиків ситуація в енергосистемі залишається стабільною, проте значні пошкодження, завдані масованими атаками ворога і далі ускладнюють роботу енергосистеми. До того ж російські війська не припиняють щоденних обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури.

Загалом з жовтня 2022 року Росія завдала більше 1000 ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури. Тільки цього року внаслідок ворожих атак було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення енергооб’єктів. Енергетики працюють цілодобово, щоб забезпечити стабільність і цілісність енергосистеми та підготувати її до осінньо-зимового періоду.

У південно-східному регіоні внаслідок технологічних порушень знеструмлювалась повітряна лінія. Її включено в роботу. Споживачі не знеструмлювались.

Минулої доби енергетики відновили живлення для 12 110 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

Читайте також: На Донеччині ворог обстріляв шахту, двоє загиблих

Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються частково або повністю знеструмленими 485 населених пунктів.

Експорту електроенергії не відбувається та не передбачається.

На поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови максимальною потужністю в окремі години 1300 МВт.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 22 вересня війська РФ атакували безпілотниками Полтавщину, є пошкодження енергетичної інфраструктури в одному районі області, внаслідок чого без світла залишились 56 побутових та 30 юридичних споживачів.