Fitch покращило рейтинг Ощадбанку

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) АТ "Ощадбанк" в іноземній валюті до "CCC", в національній валюті - до "CCC+" та рейтинг стійкості банку - до рівня "ССС".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ощадбанк.

«Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Ощадбанку в іноземній і національній валюті з «CCC-» і «CCC» до «CCC» і «CCC+» відповідно. Рейтинг стійкості (життєздатності) банку підвищено з «ССС-» до «ССС», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що підвищення рейтингів відбулось після завершення обміну суверенних єврооблігацій та відповідного підвищення РДЕ України в національній валюті до "CCC+". Це відображає зниження імовірності дефолту банку.

За інформацією Ощадбанку, за результатами восьми місяців 2024 року фінансова установа отримала 11,2 млрд грн чистого прибутку, що на 1,7 млрд грн більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Читайте також: Fitch підтвердив рейтинги ПриватБанку

"Зараз Ощадбанк має достатній запас ліквідності й капіталу. Показник адекватності регулятивного капіталу Ощаду станом на 1 вересня 2024 року становить 11,71% при оновленому нормативі НБУ 8,5%", - наголошують у банку.

Як повідомлялося, у серпні 2024 року міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній валюті з рівня "С" до "RD", що означає "обмежений дефолт".