Схема на мільйони: ексзаступник глави Міненерго та ексдиректор Укрвугілля отримали запобіжні заходи

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду обрала запобіжні заходи колишньому заступнику міністра енергетики і колишньому директору державного підприємства "Укрвугілля", підозрюваним у зловживаннях і завданні мільйонних збитків.

Про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Суд апеляційної інстанції скасував ухвали ВАКС про відмову в застосуванні запобіжних заходів та постановив нові. Апеляційна палата ВАКС частково задовольнила клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України, погоджені прокурором САП, визнала повідомлення про підозру обґрунтованими та застосувала до підозрюваних запобіжні заходи у вигляді особистого зобов’язання.

Також суд поклав на них низку процесуальних обов’язків, а саме - прибувати до НАБУ, САП і ВАКС за першою вимогою та утримуватися від спілкування з іншими свідками і підозрюваними у справі. Строк дії обов’язків - два місяці.

Читайте також: Кабмін погодив призначення Кочаток в.о. директора ДП «Укрвугілля»

У САП нагадали, що ексзаступнику міністра оголошена підозра за ч. 3 ст. 27 , ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (види співучасників; зловживання владою або службовим становищем). Дії ексдиректора Укрвугілля кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Читайте також: Тарифи на електроенергію в Україні та ЄС: хто платить більше?

Як повідомляв Укрінформ, у травні поточного року прокурор САП скерував до суду справу про зловживання та шкоду довкіллю на загальну суму понад 500 млн грн під час продажу збагаченого вугілля на потреби ПАТ "Центренерго".

За процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру двом експосадовцям і колишньому директору держпідприємства у зловживаннях, що завдали одній з найбільших енергогенеруючих компаній України збитків на майже 12 млн грн.