Saab планує налагодити оборонне виробництво в Україні

Шведська компанія Saab планує налагодити виробництво в Україні, щоб підтримати розвиток незалежного оборонного потенціалу країни.

Як передає Укрінформ, про це сказав генеральний директор Saab Мікаель Йоханссон, повідомляє Reuters.

«Ми маємо допомогти Україні розбудувати суверенний потенціал і можливості, тому нам потрібно мати партнерство з українською промисловістю як в Україні, так і за її межами», – вважає Йоханссон.

Глава Saab вбачає потенціал для співпраці з українськими компаніями у галузі безпілотників. Він вважає, що Україна може бути постачальником деталей для боєприпасів і зробити свій внесок у розвиток сенсорних технологій.

Йоханссон сказав, що збройна промисловість переходить від допомоги, яка ґрунтується на пожертвах, до прямого партнерства із Києвом. Наразі Saab веде перемовини із двома-трьома компаніями про те, «як налагодити місцеве виробництво», однак угода ще не завершена.

Читайте також: Міноборони пропонує скандинавським країнам підготувати й озброїти по одному українському батальйону

Як пише Reuters, компанія Saab переживає бум попиту, викликаний глобальною напруженістю, війною в Україні та нещодавнім вступом Швеції в НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня позаштатний радник Президента зі стратегічних питань Олександр Камишін заявив, що наша країна розпочала власне виробництво артилерійських снарядів 155-мм калібру.