ДБР виявило нове приховане майно родичів Медведчука та Козака

Суд арештував та передав в управління АРМА нову партію майна підприємства «Бетонбуд», яке його власники – рідні брати екснародних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака приховали від фіскальних органів.

Про це інформують пресслужби Державного бюро розслідувань і Офісу генерального прокурора, передає Укрінформ.

Правоохоронці встановили, що на балансі підприємства, яке ДБР передало в управління держави, перебуває необліковане майно: ангар для сипучих матеріалів, обладнання для виробництва бетону, склад та офісне приміщення. Загальна вартість виявленого майна складає майже 16 млн грн.

За даними слідства, підприємство братів ексдепутатів з виготовлення цегли на Львівщині ухилилось від сплати податків. Для цього у фінансово-звітній документації відображались недостовірні відомості щодо обсягів виробленої та реалізованої продукції, яка була насправді в рази більша, ніж в офіційно задокументована. Внаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 75 млн грн податків.

За фактом ухилення від сплати податків чоловікам повідомлено про підозру (ч. 3 ст. 212 КК України).

Нагадаємо, у червні та липні цього року правоохоронці передали АРМА передали цілісний майновий комплекс, до складу якого входять три земельні ділянки, три нежитлові приміщення, чотири автомобілі, шість об’єктів спецтехніки, виробнича лінійка - цех з виготовлення цегли, корпоративні права та майно 4 підприємств, а також інше майно.

Читайте також: АРМА продало одинадцять годинників Медведчука за ₴3,3 мільйона

Дані об’єкти також належать близькому оточенню підсанкційних екснародних депутатів Медведчуку і Козаку. Орієнтовна вартість активів - понад 600 млн грн.

Справу розслідують працівники Територіального управління ДБР у Львові, а оперативний супровід здійснює – Управління СБУ у Львівській області.