Данія інвестує €563 мільйонів в оборонну промисловість України

Україна і Данія підписали Лист про наміри щодо реалізації фінансової підтримки оборонного виробництва в Україні. Це допоможе залучити майже 600 млн євро інвестицій в оборонну промисловість України.

Про це у Фейсбуці поінформував міністр оборони Рустем Умєров, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми зробили важливий крок у зміцненні обороноздатності України. Разом із міністром оборони Данії Троельсом Лундом Поульсеном підписали Лист про наміри між Міністерством оборони України, Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України та Міністерством оборони Королівства Данія щодо реалізації фінансової підтримки оборонного виробництва в Україні. Це допоможе залучити майже 600 млн євро інвестицій у нашу оборонну промисловість», - повідомив Умєров.

За його словами, «це прямий внесок у розвиток українських ударних БПЛА, ракет та протитанкових комплексів».

«Данія виділяє 175 млн євро, а ще 400 млн буде залучено з надприбутків заморожених російських активів», - поінформував міністр.

Він зауважив, що ця співпраця вже дає результати — до лав ЗСУ надійшли 18 САУ “Богдана”, вироблених за фінансової підтримки Данії.

«Ми відкриті для нових моделей співпраці з іншими європейськими країнами. Наша мета — сильна оборонна промисловість, яка забезпечить перемогу на полі бою та відновлення територіальної цілісності України», - зазначив міністр оборони і подякував партнерам за непохитну підтримку.

Читайте також: Умєров зустрівся з послами країн G7 - говорили про фронт і прозорість оборонних закупівель

Як повідомлялося, раніше Умєров подякував США за надання нового пакета військової допомоги вартістю 7,9 мільярда доларів, до якого увійшли додаткова батарея протиповітряної оборони Patriot, перехоплювачі та безпілотники.