Зеленський - про передачу Україні активів РФ: Працюємо, щоб прискорити рішення партнерів

Відео

Держава працює, щоб прискорити рішення міжнародних партнерів щодо передачі Україні коштів від використання заморожених активів Російської Федерації.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ. 

«Сьогодні ж була доповідь глави уряду Дениса Шмигаля. Звичайно, енергетика. Ситуація в енергосистемі, побудова захисних споруд, імпорт електрики в Україну – тобто відповідні домовленості з партнерами», - поінформував Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Глава держави зауважив, що Прем’єр-міністр також доповів щодо фінансової ситуації для держави, щодо речей, які мають забезпечити стабільність у цьому році.

«Працюємо, щоб прискорити рішення наших партнерів щодо коштів від використання російських активів. Політично рішення є. Відчуття справедливості – що російські активи повинні працювати для захисту від російської ж агресії – поділяють усі партнери», - підкреслив Президент.

За його словами, потрібен спільний дієвий механізм, що не тільки дасть Україні більше стійкості, але й «дасть правильний сенс усій ситуації».

Читайте також: Фріланд упевнена, що Україна отримає кошти від активів РФ найближчими місяцями

«Потрібно забезпечити всі елементи справедливості для України – для країни, на яку Росія злочинно напала. І це важливо для всіх у світі – для всіх, хто цінує міжнародне право та світовий порядок, що забезпечує мир», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, США працюють над розблокуванням 50 млрд дол. позики для України, що погашатиметься за рахунок майбутніх прибутків, отриманих від заморожених суверенних російських активів, до кінця року.