Президент «Артему» назвав найбільшу проблему для вироблення снарядів

Холдингова компанія “Артем” налагодила імпорт тротилу для своїх потреб, але через залежність від другого компоненту – нітроцелюлози – метальні заряди досі є найбільшою проблемою у виробництві снарядів.

Про це заявив президент ДАХК “Артем” Володимир Зімін на другому Міжнародному форумі оборонних індустрій (DFNC2), передає кореспондент Укрінформу.

“Ми маємо багато металу і достатню кількість обʼєктів для плавки і лиття, але критичним питанням є метальні заряди, як і для всього розвиненого світу. Запобіжники і запальники – це не проблема. На мою думку, ми маємо приділяти особливу увагу метальним зарядам”, – сказав він.

Зімін пояснив, що для їх виробництва потрібна нітроцелюлоза та тротил. Наразі Україна не виробляє тротил, адже виробництво знаходиться на тимчасово окупованому сході України, але “Артем” розробив імпорт тротилу для власних потреб.

“Ми плануємо організувати виробництво метального заряду в сусідній країні, тому що зараз ми оцінюємо виробництво метального заряду, як дуже ризикове, на жаль. Ми дуже далеко просунулися з нашими партнерами і я сподіваюся, що протягом наступних 12 місяців ми зможемо збільшити виробництво метального заряду для наших потреб”, – розповів директор компанії.

Читайте також: Умєров: Ви багато почуєте про велику ракетну програму України

Він застеріг, що зберігатиметься залежність від постачань нітроцелюлози, тому що це виробництво зовсім іншого типу хімічної речовини, що потребує значних інвестицій і трьох років до введення з нуля в експлуатацію відповідного обʼєкта.

Як повідомляв Укрінформ, на відкритті Міжнародного форуму оборонних індустрій Президент Володимир Зеленський оголосив, що лише за перше півріччя цього року в Україні виробили у 25 разів більше боєприпасів для артилерії і мінометів, ніж за увесь 2022 рік.

Фото: armyinform.com.ua