Україна вперше отримає пільговий кредит від Кореї

Україна 2 жовтня підписала кредитний договір з Експортно-імпортним банком Кореї на суму 100 млн доларів США, який стане першою фінансовою підтримкою від Республіки Корея.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство фінансів України.

«Сьогодні, 2 жовтня, міністр фінансів України Сергій Марченко підписав кредитний договір з Експортно-імпортним банком Кореї щодо залучення 100 млн доларів США», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що кредит надається на пільгових умовах: термін – 20 років, процентна ставка – 1,0% річних. Пільговий період становить 5 років від дати підписання кредитного договору.

«Залучення 100 млн доларів США стане першою фінансовою підтримкою, яка надійде до держбюджету України від Республіки Корея», — зазначили у міністерстві.

Читайте також: Нацбанк прогнозує зростання економіки попри виклики в енергетиці

За словами Марченка, подальші проєкти, що реалізовуватимуться в межах двосторонньої співпраці з корейською стороною, будуть спрямовані на підтримку економічного розвитку України та сприятимуть подальшій взаємовигідній співпраці між країнами.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2024 року Україна та Республіка Корея уклали угоду про надання Україні пільгових кредитів на суму до 2,1 млрд доларів США протягом 2024-2029 років. Кошти від Фонду економічного розвитку та співробітництва (EDCF) Кореї будуть спрямовані на проєкти відновлення України.

Фото: Мінфін