Шмигаль і адміністраторка USAID обговорили підготовку до зими в Україні

Фото

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і адміністратор USAID Саманта Пауер обговорили питання енергетики та підготовки до зими в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

«Провели насичену й продуктивну зустріч із Адміністратором USAID Самантою Пауер. Енергетика — пріоритет номер один. Готуємося до складної зими. Скоординували наші потреби в обладнанні для відновлення й децентралізації енергосистеми», - зазначив Шмигаль.

Також обговорили важливі спільні проєкти. Серед них відновлення житлових будинків та забезпечення Миколаєва питною водою. Наголосили також на важливості підтримки проєктів на рівні міст і громад.

Читайте також: Адміністраторка USAID оголосила про нові зобовʼязання у понад $1 мільярд для народу України

«Подякував USAID за програми підтримки малого й середнього бізнесу. Прагнемо розвивати співпрацю в цьому напрямку, зокрема в аграрному секторі. Окремо торкнулися теми реалізації реформ. USAID готове допомагати й інвестувати в реформу митниці. Дякую США за послідовну підтримку й високий рівень залученості у відновлення нашої країни», - наголосив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Пауер під час свого візиту оголосила про нову програму з підтримки медзакладів України, зобовʼязання з підтримки енергетики та гуманітарне фінансування на понад 1 млрд доларів.

Фото: Шмигаль/Телеграм