Україна у нових геополітичних умовах може посилити енергобезпеку Європи - Чернишов

Роль України в енергосистемі Європи лише зростатиме у майбутньому: ми можемо посилити енергетичну безпеку Європейського континенту завдяки розвиненій інфраструктурі.

Таку думку висловив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов під час публічної розмови із лауреатом Пулітцерівської премії Деніелом Єрґіном, передає Укрінформ із посиланням на Фейсбук Олексія Чернишова.

"Вчора на заході, організованому Forbes Ukraine, мав честь провести публічну розмову з Деніелом Єрґіном - відомим американським автором, лауреатом Пулітцерівської премії, економічним та енергетичним експертом. Говорили про роль України в енергосистемі Європи, яка в майбутньому тільки зростатиме", - написав очільник Нафтогазу.

Він підкреслив, що, маючи значні запаси енергоресурсів та розвинену нафтогазову інфраструктуру, Україна може посилити європейську енергетичну безпеку. Це особливо важливо у новому геополітичному, геоекономічному середовищі.

Читайте також: Україна може стати енергетичним хабом Європи - Чернишов

Як повідомлялося, голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов обговорив можливе фінансування проєктів енергетичної стійкості з керівником регіонального представництва Європейського інвестиційного банку у Східній Європі Жаном-Еріком де Загоном і його наступницею - Крістіною Мікуловою.

Новини партнерів