В управління АРМА передали активи банку на майже мільярд гривень

В управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) за клопотаннями прокурорів Офісу генерального прокурора передані 39 об’єктів нерухомого майна одного з банків, які були протиправно відчужені.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає Укрінформ.

Серед переданого - вісім об’єктів нерухомого майна, переоформлені на третіх осіб шляхом використання підроблених документів нібито для отримання фінансового інструменту у статутний капітал банку, а також 31 об’єкт, куплений шістьма юридичними особами за кошти, протиправно надані банком у вигляді кредитів, які наразі не повернуті.

Орієнтовна вартість цих активів становить майже 1 млрд грн.

У рамках кримінального провадження досліджуються обставини зловживання посадовцями банку службовим становищем.

За даними слідства, вони спільно зі службовими особами юридичних осіб, пов’язаних з цим банком, а також представниками компаній-нерезидентів, які мають відношення до російського бізнесу й капіталу, вчиняють дії, спрямовані на заволодіння майном установи.

Також перевіряються обставини ймовірного фінансування вказаними компаніями-нерезидентами дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, шляхом сплати податків до бюджету РФ.

До цих компаній-нерезидентів у 2023 році на підставі указу Президента України та рішення Ради національної безпеки та оборони України застосовані санкції.

Читайте також: АРМА продало одинадцять годинників Медведчука за ₴3,3 мільйона

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, оперативний супровід – Територіальне управління ДБР у місті Києві.

Як повідомляв Укрінформ, в управління АРМА передали понад 2,2 млрд грн з рахунків онлайн-казино, пов’язаного з представниками РФ.

Фото: 24TV.UA