У вересні розмінували ще понад 30 тисяч гектарів сільськогосподарських земель - Мінекономіки

Інфографіка

У вересні 2024 року сапери передали аграріям понад 30,5 тис. га обстежених та очищених від мін сільськогосподарських земель, що в 1,5 раза більше, ніж попереднього місяця.

Про це повідомило Міністерство економіки України, передає Укрінформ.

"З початку року українські аграрії отримали від саперів понад 231 тис. га обстежених та очищених від мін сільгоспземель. З них більше ніж 30,5 тис. га піротехніки передали сільгоспвиробникам у вересні", – йдеться в повідомленні.

Всього оператори протимінної діяльності обстежили з початку 2024 року 257 тис. га земель. Найбільше обстежено у Херсонській області – 26,2 тис. га у вересні та 210,7 тис. га з початку року.

Читайте також: Гуманітарне розмінування: кожній ділянці планують присвоювати ступінь пріоритетності

Зокрема, до гуманітарного розмінування та оперативного реагування у вересні були залучені 71 машина механічного розмінування та 684 піротехнічні групи – понад 4,2 тисячі фахівців.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня 2024 року в Україні підписано перший договір на розмінування агроземель за державною програмою у системі Prozorro. Центр гуманітарного розмінування уклав угоду з компанією "Українські сервіси розмінування" на очищення 86 га сільськогосподарських земель у Шевченківській громаді Миколаївської області.

Фото: Держспецтрансслужба