Нафта дешевшає після зростання цін минулого тижня

Ціни на нафту впали у понеділок, 14 жовтня, після того, як дані показали, що рівень інфляції в Китаї знизився, а відсутність ясності щодо планів економічного стимулювання країни викликала побоювання щодо попиту на паливо у найбільшому світовому імпортері сирої нафти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr з посиланням на Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 86 центів, або на 1,1%, до $78,18 за барель, а ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate у США впали на 83 центи, або на 1,2%, до $74,73 за барель.

Обидва контрольні показники відмовилися від зростання минулого тижня, впавши у понеділок більш ніж на $1 за барель, перш ніж трохи відновитися. Минулого тижня Brent здорожчала на 99 центів, а WTI піднялася на $1,18.

Негативні новини з Китаю переважили занепокоєння ринку тривалою ймовірністю того, що відповідь Ізраїлю на ракетну атаку Ірану 1 жовтня може призвести до порушення видобутку нафти, хоча США застерегли Ізраїль від нападів на іранську енергетичну інфраструктуру.

Згідно з офіційними даними, опублікованими в суботу, дефляційний тиск у Китаї посилився у вересні, а пресконференція того ж дня змусила інвесторів здогадуватися про загальний розмір пакета стимулів для відновлення капіталу в другій за величиною економіці світу.

Читайте також: США ввели масштабні санкції проти нафтового і нафтохімічного секторів Ірану

«Показники індексу споживчих цін у Китаї вказують на стійку дефляційну тенденцію й слабке внутрішнє споживання, попри оголошення влади про найагресивніші монетарні стимули у вересні», — заявила у понеділок аналітик Phillip Nova Пріянка Сачдева.

За даними Національного бюро статистики Китаю, індекс споживчих цін не виправдав очікувань, а індекс цін виробників упав найшвидшими темпами за шість місяців, знизившись на 2,8% у річному обчисленні.

Нагадаємо, раніше ринковий стратег IG Єп Джун Ронг зазначав, що ціни на нафту продовжують зростати щотижня, а геополітичні ризики сприяють відскоку.