Країни Нордично-Балтійської вісімки підписали «зимовий пакет» допомоги для України на €44 мільйони

Міністри закордонних справ країн Нордично-Балтійської вісімки (NB8) підписали пакет допомоги Україні на 44 млн євро. Кошти спрямують на купівлю генераторів та сонячних батарей.

Про це заявила міністерка закордонних справ Швеції Марія Мальмер Стенергард під час спільного брифінгу з міністрами закордонних справ країн Нордично-Балтійської вісімки в Одесі, передає кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Парламент Болгарії схвалив виділення Україні допомоги у розмірі €3,6 мільярда

«Ми підписали пакет ще на 44 мільйонів (євро - ред.) щоб допомогти вам закрити прогалину в енергетичній інфраструктурі. Ми - ваші північно-балтійські партнери і будемо вас підтримувати. Ми також будемо нарощувати сили ППО і підсилювати вашу економіку», - сказала Марія Мальмер Стенергард.

Вона додала, що Швеція вклала в цей пакет 28 млн євро. З початку ж війни країна надала Україні підтримки на 5 млрд євро.

Читайте також: Швеція виділила €26,4 мільйона на підтримку проєктів енергоефективності в Україні

«Хочемо бачити Україну членом ЄС. Ми хочемо справедливого миру, і цей мир неможливий без України», - наголосила Марія Мальмер Стенергард.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ Швеції, Норвегії, Естонії, Фінляндії, Ісландії, Литви, Латвії і Данії (Нордично-Балтійська вісімка, NB8) прибули в Одесу. Глава МЗС України обговорив із ними посилення обороноздатності та енергетичної стійкості України напередодні зими і План перемоги Президента Володимира Зеленського.