Сибіга - главі МЗС Норвегії: Зараз найкращий час для інвестицій в українську зброю

Відео

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав Норвегію наростити інвестиції в український оборонно-промисловий комплекс.

Про це глава української дипломатії сказав на спільній з міністром закордонних справ Королівства Норвегія Еспеном Бартом Ейде пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми провели предметні переговори з низки пріоритетних тем. Перше - спільне виробництво зброї. Маємо великий потенціал і обопільне бажання розвивати співпраці. Я закликав норвезьку сторону наростити інвестиції в український оборонно-промисловий комплекс. З точки зору майбутнього, це буде взаємовигідним для обох наших країн і наших ОПК. Зараз найкращий час для інвестицій в українську зброю», - сказав Сибіга.

Він поінформував, що мав також «певний закритий елемент програми» з норвезьким колегою, який дав змогу норвезькій делегації «ще більше пересвідчитися в наших спроможностях»

«У багатьох речах ми справді є лідерами у виробництві певних видів продукції, особливо у безпілотних технологіях», - зазначив очільник МЗС.

Під час перемовин міністри також обговорили співпрацю у сфері енергетики і приділили окрему увагу Плану перемоги та Формулі миру, повідомив Сибіга.

Читайте також: Сибіга поговорив із Блінкеном: Скоординували позиції напередодні значних міжнародних подій

«Ми поділяємо реалістичний погляд на Росію. Ми чудово знаємо, що Москва сльозам і вмовлянням не вірить. Кремль розуміє лише мову сили. Саме тому План перемоги, який Президент Зеленський представляє сьогодні в Брюсселі, - це реалізм. Він постав із розуміння, що Росію до миру треба примусити, а не вмовляти», - акцентував глава української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ Швеції, Норвегії, Естонії, Фінляндії, Ісландії, Литви, Латвії і Данії (NB8) у середу, 16 жовтня, відвідали з візитом Одесу та обговорили посилення обороноздатності та енергетичної стійкості України напередодні зими і План перемоги Президента Володимира Зеленського.