Укрзалізниця вже проклала 3,5 кілометра євроколії між Чопом та Ужгородом

У межах стратегічної програми розбудови в Україні колії євростандарту АТ «Укрзалізниця» вже переклало між Чопом та Ужгородом 3,5 км широкої колії з 8,3 км запланованих.

Про це повідомила пресслужба УЗ, передає Укрінформ.

«Триває активна фаза будівництва євроколії між Чопом та Ужгородом. У межах цього проєкту Укрзалізниця перекладає широку колію, вирівнюючи її на перегоні Струмківка – Чоп, де в подальшому також паралельно буде укладена євроколія. Так, уже перекладено 3,5 км колій з 8,3 км необхідних», - йдеться в повідомленні.

Роботи на зазначеній ділянці планується завершити поточного року. Крім того, відремонтовано міст і триває оновлення відповідних комунікацій.

В Укрзалізниці зауважили, що між Ужгородом та Чопом будуть функціонувати дві паралельні колії: широка – 1 520 мм та євроколія – 1 435 мм. Загальна вартість проєкту становить 1,3 млрд грн, 50% з яких фінансується з фонду ЄС Connecting Europe Facilit (CEF). Укрзалізниця отримала можливість реалізувати цей проєкт у результаті успішної участі в конкурсному відборі проєктів CEF у 2022 році.

Читайте також: ЄС надасть Укрзалізниці €42,9 мільйона для будівництва євроколії

Як повідомлялося, АТ «Укрзалізниця» у вересні 2024 року перевезло 2,2 млн пасажирів у далекому сполученні.

Фото: Укрзалізниця