Гендиректором Укроборонпрому став Олег Гуляк

Генеральним директором акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» став Олег Гуляк.

Як передає Укрінформ, про це Укроборонпром повідомяє у Фейсбуці.

Наглядова рада АТ «Українська оборонна промисловість» призначила Гуляка на посаду генерального директора товариства.

Як ідеться в повідомленні, «цьому передували пошук та оцінка кандидатів, які проводило українське представництво Odgers Berndtson – міжнародної компанії, що спеціалізується на доборі керівників вищої ланки».

На посаду керівника Укроборонпрому претендували понад 20 осіб, з яких до шорт-листа потрапили три кандидати. З ними наглядова рада провела фінальну співбесіду та визначилася з кандидатурою. До співбесід з претендентами з шорт-листа були залучені представники посольств США, Великої Британії та ФРН.

«Олег Гуляк добре знає нагальні потреби війська, є досвідченим керівником. Головні завдання, які стоять тепер перед ним — збільшувати обсяги виробництва і надалі, завершити реформу державного сектору ОПК і побудову ефективної антикорупційної інфраструктури», – заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін.

Читайте також: Боєприпаси, БПЛА і РЕБ: Укроборонпром підписав угоди з чотирма західними виробниками зброї

«Для нас вкрай важливо, що найбільшу державну оборонну компанію очолила людина, яка має досвід роботи в Міністерстві оборони України та керівника напрямку логістики ЗСУ. Це – професіонал, який чудово розуміється на тому, що саме потрібно для Сил оборони України. Він є справжнім лідером: ініціативним, відповідальним та ефективним. Тому ми вирішили призначити генеральним директором товариства Олега Гуляка. Я вдячний нашим партнерам з Odgers Berndtson за якісну роботу, а іншим претендентам на посаду – за участь у конкурсі», – зауважив голова наглядової ради Укроборонпрому Давід Ломджарія.

Як підкреслив Гуляк, він «вдячний за довіру очолити Укроборонпром. Наша праця є надважливою для досягнення Перемоги над ворогом. Попереду багато роботи, важливих завдань і нових викликів. Проте впевнений, разом з нашою командою ми досягнемо необхідних результатів».

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня замість Германа Сметаніна, який очолив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, т.в.о. генерального директора Укроборонпрому став Олег Гуляк.