БЕБ припинило нелегальну діяльність ще трьох АЗС на Київщині

Фото

Детективи Бюро економічної безпеки України встановили факти продажу незаконно виготовленого пального на території Київської області. Нелегальні АЗС працювали у Боярці, Вишневому та Ворзелі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба БЕБ.

"Детективи БЕБ провели обшуки на трьох автозаправних станціях та зафіксували порушення вимог законодавства України. Станції працювали без дозвільних документів, в тому числі ліцензії на роздрібну торгівлю пальним, сертифікатів якості на пальне та документів про його походження. Крім того, на АЗС були відсутні реєстратори розрахункових операцій", - йдеться у повідомленні.

За результатами обшуків детективи БЕБ вилучили 12 т контрафактного дизеля та бензину марки А-95, готівку, отриману від реалізації пального, а також обладнання - шість модульних станцій для заправки автомобілів пальним та скрапленим газом. Загальна вартість вилученого майна становить близько 2 млн грн.

Досудове розслідування за ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України триває, встановлюється повне коло осіб, причетних до незаконної діяльності.

Читайте також: БЕБ припинило роботу 8 нелегальних АЗС на Київщині

Як повідомлялося, БЕБ повідомило про підозру директору компанії з виробництва біоетанолу в ухиленні від сплати 45 млн грн податків. Компанія продавала виробникам пального та АЗС біоетанол під виглядом розчинника без сплати акцизного податку. Останні змішували хімічну продукцію з пальним для збільшення його обʼєму. Детективи БЕБ вилучили понад 130 тис. літрів біоетанолу та 38 тис. літрів розчинника. Орієнтовна вартість вилученого становить понад 6,7 млн грн.

Фото: БЕБ