Українська енергетика з початку війни отримала понад 19 тисяч тонн гумдопомоги із закордону

Від початку повномасштабного вторгнення РФ українські енергетики отримали 19,2 тис. т гуманітарної допомоги з 36 країн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"З початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від партнерів 19,2 тис. тонни гуманітарної допомоги для підтримки стабільної роботи енергосистеми. Таку допомогу надали 36 країн світу", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у вересні міжнародні партнери надали обладнання орієнтовною вартістю 10,5 млн євро, яке оперативно розподіляється відповідно до запитів та потреб енергетиків у регіонах. З пропозиціями технічної допомоги минулого місяця до України звернулись п'ять країн.

Читайте також: Підтримка енергосистеми: у Міненерго відбулась зустріч із заступником Генсека ООН

У міністерстві уточнили, що Україна отримує від партнерів енергетичне обладнання, зокрема трансформатори, необхідні матеріали для проведення ремонтно-відновлювальних робіт. Для збору, актуалізації та інформування донорів щодо потреб енергетиків використовують платформу AidEnergy.

Як повідомлялося, ЄС та його члени вже надали нашій країні 400 млн євро із загальної суми 629 млн, виділеної для Фонду енергетичної підтримки України. Ці гроші спрямовані на фінансування ремонту, постачання трансформаторів та мобільних газових турбін для виробництва енергії.