Укренерго показала делегації США, як облаштовують захист на підстанції

Фото

Представники НЕК «Укренерго» і члени американської делегації, на чолі зі старшим директором з питань клімату та енергетики Ради національної безпеки США Джейкобом Левіним обговорили відновлення української енергосистеми та захист ключового обладнання системи передачі.

Як передає Укрінформ, про це НЕК «Укренерго» повідомляє у Фейсбуці.

За словами директора з інвестицій «Укренерго» Олега Павленка, міжнародна підтримка обладнанням - надзвичайно важлива для посилення стійкості української енергосистеми в умовах війни. Втім, не менш важливо й убезпечити отримане від партнерів устаткування від російських атак.

Як реалізуються роботи з облаштування захисту на одній із підстанцій «Укренерго» учасники візиту сьогодні перевірили особисто.

В "Укренерго" висловили вдячність партнерам з посольства США за допомогу у цей складний час. Завдяки співпраці з USAID Проєкт енергетичної безпеки "Укренерго", від початку повномасштабного вторгнення, отримало допомоги на понад $126 мільйонів.

«Близько двох десятків потужних автотрансформаторів – законтрактовані, а частина з них вже встановлена і працює на українських електропідстанціях. Будівельні матеріали для зведення захисних споруд – теж постачаються за підтримки американських партнерів. Все це допомагає зберігати світло в оселях українців», - зазначили в "Укренерго".

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба під час зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк заявив, що на найближчі роки пріоритетом для України буде створення системи розподіленої генерації електроенергії.

Фото: Укренерго