Перші кошти з кредиту від G7 у $50 мільярдів надійдуть у грудні - депутатка

Перші кошти з кредиту від країн «Групи семи» у 50 млрд доларів, який обслуговуватиметься за рахунок доходів від заморожених російських активів, надійдуть у грудні.

Про це у телеефірі розповіла перша заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич, передає Укрінформ.

«Ми вже знаємо про терміни – перші гроші надійдуть вже у грудні цього року. Наступні будуть надходити 2025-го. Очевидно, вони будуть надані нерівними траншами, тому що залежатимуть від потреб, які означить Україна. Частина коштів буде скеровуватися на військові потреби, потреби оборони, частина залучатиметься для стабільності бюджету і відбудови України», - розповіла Констанкевич.

Читайте також: Єврокомісія привітала консенсус країн G7 щодо виділення Україні допомоги у €45 мільярдів

Вона підкреслила, що цей кредит є безповоротною допомогою.

«Україна не буде повертати ці кошти, вони будуть повертатися країнам G7 за рахунок доходів з заарештованих активів Росії», - сказала народна депутатка.

Як повідомляв Укрінформ, держави «Групи семи» дійшли консенсусу стосовно процедури надання Україні 50 млрд доларів позики за рахунок заморожених російських активів.