Вартість нафти впала на тлі послаблення геополітичної напруги на Близькому Сході

Ціни на нафту знизилися більш як на 3 дол. США за барель у понеділок, 28 жовтня, після того, як удар у відповідь Ізраїлю по Ірану минулих вихідних обійшов нафтові і ядерні об’єкти Тегерана й не порушив енергопостачання, послабивши геополітичну напругу на Близькому Сході.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Ціни на на нафту Brent і West Texas Intermediate досягли найнижчого рівня з 1 жовтня на відкритті - $72,59 за барель, знизившись на $3,46, або 4,6%, тоді як WTI знизилася на $3,37, або 4,7%, до $68,41 за барель.

Минулого тижня контрольні показники зросли на 4% під час нестабільної торгівлі, оскільки ринки оцінювалися через невизначеність стосовно масштабів відповіді Ізраїлю на ракетний удар Ірану 1 жовтня й виборів у США наступного місяця.

Десятки ізраїльських літаків завдали три хвилі ударів до світанку в суботу по ракетних заводах та інших об’єктах поблизу Тегерана й на заході Ірану.

Зі слів аналітиків, геополітична премія за ризик, яка сформувала ціни на нафту в очікуванні удару у відповідь Ізраїлю, знизилася.

Аналітик Банку Співдружності Австралії Вівек Дхар очікує, що увагу ринку буде прикуто до перемовин про припинення вогню між Ізраїлем і підтримуваним Іраном бойовим угрупуванням ХАМАС, які відновилися на вихідних.

Читайте також: Міністри фінансів G7 визнали порушення стелі цін на російську нафту

У жовтні Організація країн-експортерів нафти та їхні союзники, група, відома як ОПЕК+, залишили свою політику з видобутку нафти без змін, включаючи намір розпочати збільшення видобутку з грудня. Група зустрінеться 1 грудня перед повним засіданням ОПЕК+.

Фото: Getty Images