Заводи Тернопільщини виготовили понад 157 тисяч тонн цукру

Ексклюзив

Цукрові заводи Тернопільщини у цьому сезоні виготовили понад 157 тис. т цукру.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу директор департаменту агропромислового розвитку області Володимир Стахів.

«На Тернопільщині цукрові заводи переробили понад 1,1 млн т буряків та виготовили понад 157 тис. т цукру", - сказав Стахів.

Він зазначив, що сезон цукроваріння в області триватиме орієнтовно до січня. Заводи переробляють буряк, вирощений як на Тернопільщині, так і в сусідніх регіонах. Загалом в області планують виготовити близько 240 тис. т цукру.

Читайте також: На Вінниччині виробили понад 160 тисяч тонн цукру

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками 2023/2024 маркетингового року Україна експортувала 691,8 тис. т цукру, із них до країн Європейського Союзу відправлено 77%.