Олег Винник проголосував на дільниці у Берліні

Фото

У голосуванні на виборчій дільниці в Берліні беруть участь музиканти, науковці, громадські діячі, активісти.

З деякими з них поспілкувалася кореспондент Укрінформу.

«Це - особливий для України час. Проголосувати - громадянський обов'язок, тим паче сьогодні, коли все настільки змінилося в якусь незрозумілу сторону. Думаю, це дуже важливо для кожного українця – зробити правильний вибір. Як би не було, а все залежить - і президенти, і наше майбутнє - від наших співвітчизників, від самих українців», - сказав відомий співак Олег Винник.

Він підкреслив, що дуже відповідально ставиться до себе, до всього, що робить. «Я - дуже самокритична людина в першу чергу. Для мене це дуже відповідально – проголосувати», - сказав співак.

Люди мистецтва і вчені голосують в Берліні / Фото Ольги Танасійчук

Він побажав співвітчизникам, насамперед, миру. «Мир нам усім дуже потрібний. Хочу, щоби в Україні була справжня освіта з правильним вихованням; наші діти – наше світле майбутнє. А ще, щоби працювали якомога більше в нашій країні, щоби не були тими Роксоланами, не роз'їжджалися по світу, а залишалася вдома і вірили в краще і намагалися кожен вкласти все серце, душу в нашу землю українську», - заявив Винник.

Зоряна Бабюк – відома арфістка, яка 15 років працює в Потсдамі, земля Бранденбург. «Навіть мови не могло бути, щоби я не приїхала. Вірю, що переможе здоровий глузд і люди зрозуміють, хто має бути лідером нашої держави», - каже артистка, яка постійно дає концерти як в Німеччині, так і рідному Львові, інших українських містах. Вона зізнається, що після першого туру була приголомшена.

Читайте також: У Варшаві проголосували вже майже 2 тисячі українців

Олена Хоппманн-Стеценко - українська співачка, викладач фортепіано та співу, в Берліні працює вже 27 років. «Хочу змін, бо економічна ситуація для українців неможлива», - каже вона. Музикант не пропустила жодних українських виборів, відтоді як переїхала до Німеччини, кілька разів сама була членом виборчих комісій.

Олена Проскура – досвідчений педагог, кандидат психологічних наук, громадський діяч, також живе понад 20 років у ФРН. Вона розказала, що п'ять років тому «робила вибір, радячись зі своїми київськими друзями, цього разу вони мені сказали: не знаємо, будемо радитися з дітьми, бо це вибір для дітей. Я мусила обрати сама», - сказала Проскура.

Ростислав – молодий український науковець з Вінничини, зараз в університеті Магдебурга пише докторську дисертацію. Він також приїхав у Берлін «підтримати того кандидати, якого я вважаю за потрібне». Ростислав прийшов на дільницю з прапором, з багатьма підписами.

З прапором приїхала також група співвітчизників з віддаленого, 300 км від столиці, Ерфурта. «Моє тверде переконання: один раз на 5 років можна знайти час і проголосувати за майбутнє країни. Ми же громадяни», - зазначив представник громади Володимир Блюмін.