Київенерго змусили дати тепло лікарням і школам, установи — під питанням

До опалення підключено всю соціальну сферу міста, однак досі не вирішено питання щодо підключення адміністративних будівель.

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Підключена вся соціальна сфера, мається на увазі лікарні, садочки", - сказав Пантелеєв.

Однак, за його словами, на сьогоднішній день досі залишається невирішеним питання ціни на газ для опалення об'єктів бюджетної сфери в Києві.

"Ми неодноразово говорили про те, що не врегульовано питання ціни на теплову енергію від ТЕЦ для бюджетних установ після підняття ціни на газ на 60% Кабінетом міністрів. Ми неодноразово зверталися до наших центральних органів влади, зокрема до Кабінету міністрів і НКРЕКП, наголошуючи на терміновому вирішенні цієї проблеми. На жаль, вона до цих пір не врегульована, тому нам прийшлося запускати школи в такому антикризовому режимі", - сказав він.

За його словами, рішенням Комісії з надзвичайних ситуацій міста Києва столична влада зобов'язала "Київенерго" підключити школи до опалення.

Читайте також: Києву лишилася пара “теплих” днів — з четверга дощ із снігом

"Ми не можемо допустити, щоб школи не були підключені до опалення. Але ситуація залишилася на тому ж рівні, питання ціни не вирішено, і на сьогоднішній день ми не підключаємо будівлі адміністративні, будівлі міністерств, будівлі відомств, які фінансуються з бюджету, саме в розрахунках за опалення", - додав він.

Водночас, як зазначив генеральний директор "Київенерго" Олександр Фоменко, на цьому тижні повинно завершитися підключення всіх житлових будинків до опалення, однак залишається невирішеною ситуація з підключенням адміністративних будівель.

Читайте також: У КМДА прокоментували інформацію про відключення через борг Київенерго

"Ми в плановому режимі підключаємо житловий фонд. На цьому тижні ми повинні завершити підключення всіх житлових будинків без винятку. Рішенням штабу з надзвичайних ситуацій, ми з суботи почали підключати школи, і на сьогоднішній ранок основна кількість шкіл, дитсадків, лікарень підключені до опалення. Залишається невирішеною ситуації з адміністративними будівлями, і іншими організаціями по опалювальному сезону", - сказав Фоменко.

Він зазначив, що розпочати опалювальний сезон у бюджетних установах можна після вирішення питання з дотаціями з бюджету.

"Я сподіваюся, що на цьому тижні якісь зміни будуть, і ми зможемо розпочати підключення в тому числі адміністративних будівель", - додав він.