Причиною масового отруєння киян може бути сальмонела - лікар
Причиною отруєння киян, які купували шаурму в пересувних точках продажу, могло стати куряче м'ясо, заражене сальмонельозом.
Про це на брифінгу поінформував лікар-інфекціоніст Юрій Жигарєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Ми говоримо про підозру, але і по клінічним, і по епідемічним, і по першим бактеріологічним даним це, скоріше за все, сальмонельоз. Ймовірно, це інфіковане куряче м'ясо, і цим можна пояснити, чому це (отруєння - ред.) було в різних точках, чому так багато захворювань. Скоріше за все, був один постачальник, інфіковане м'ясо пішло на різні точки", - сказав Жигарєв.
Він наголосив, що кишкових інфекцій дуже багато і в літній час, коли температура повітря висока, причиною отруєння може бути будь-який збудник. Тому особливо уважними треба бути не тільки при споживанні куплених продуктів, а й дотримуватися правил гігієни при приготуванні їжі вдома.
Жигарєв наголосив, що при отруєнні першим симптомом є зневоднення, і першою допомогою при кишкових інфекціях є підтримка організму регідратаційними засобами, які є в кожній аптеці. Ці засоби також варто брати з собою у подорожі.
Як додав на брифінгу головлікар Київського центру здоров'я Отто Стойка, у випадках отруєння у жодному разі не потрібно займатся самолікуваням.