Кличко запевняє, що гаряча вода у киян буде вже наступного тижня

Постачання гарячої води киянам буде поновлене на наступному тижні.

Про це мер Києва Віталій Кличко зазначив під час засідання Київради у вівторок, коментуючи ситуацію з відсутністю гарячого водопостачання у столиці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація з гарячим водопостачанням досить складна. Нам довелося пройти багато перешкод і наступного тижня вже гаряча вода буде в оселях киян", - сказав Кличко.

Водночас, як зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, у середу, 10 жовтня, Господарський суд Києва має затвердити мирову угоду між НАК "Нафтогаз" та комунальним підприємством "Київтеплоенерго".

"Ми отримали проект мирової угоди, сторони її узгодили. Мирова угода погоджена наглядовою радою НАК "Нафтогаз". Таким чином, завтра 10 жовтня відбудеться засідання суду, який повинен затвердити цю угоду. Після цього ми повинні отримати ухвалу суду і укласти договори на газопостачання. Плануємо, що договори будуть укладені до кінця цього тижня", - сказав Пантелеєв.

Крім цього, Пантелеєв зауважив, що наразі на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 немає 10-тиденного запасу мазуту. Але зараз готуються зміни до бюджету, які ухвалять у листопаді, і за ці кошти місто придбає необхідний мазут.

Він нагадав, що ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 перейшли в управління міського підприємства лише у серпні цього року.

Як повідомлялося, Нафтогаз припинив поставки газу Києву через борги приватної компанії "Київенерго".

Нафтогаз вимагав, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство "Київтеплоенерго", ставши правонаступником боргових зобов'язань "Київенерго". Місто ж наполягало на тому, що кияни не повинні сплачувати борги, що виникли у результаті господарської діяльності комерційної структури і які не мають джерела для погашення.

Читайте також: Гаряча вода для столиці: Нафтогаз підписав мирову з владою Києва

Заборгованість "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз" становить приблизно 3,3 млрд грн, заборгованість споживачів перед "Київенерго" - приблизно 2,6 млрд грн. Водночас існує зобов'язання держави перед "Київенерго" - це різниця в тарифах в обсязі 729 млн грн. Саме цю суму (729,5 млн грн) Кабмін виділив на погашення заборгованості.

11 вересня Київрада ухвалила рішення про прийняття комунальним підприємством "Київтеплоенерго" боргів "Київенерго" перед "Нафтогазом" за умови, що "Київенерго" передасть КП джерела для погашення боргу.

Як відомо, у вівторок 9 жовтня Київська міська державна адміністрація та НАК "Нафтогаз України" підписали мирову угоду щодо передачі боргів ПАТ "Київенерго" до КП "Київтеплоенерго".

У "Нафтогазі" повідомили, що постачання гарячої води киянам може бути поновлене протягом п’яти днів після ухвали мирової угоди судом.