Монастирський про обстріл Lavina Mall у Києві: Триває ліквідація наслідків

Наразі триває ліквідація наслідків обстрілу столичного торговельного центру «Lavina Mall».

Про це поінформував в ефірі українських телеканалів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, відповідаючи на запитання, передає кореспондент Укрінформу.

Міністра запитали, чи є інформація про столичний ТЦ «Lavina Mall» - понад годину тому, за словами ведучого, «туди прилетіло».

«Це є не перший приліт у Київ. Фактично, щодня ті чи інші ракети долітають до Києва. Кожного дня працюють представники ДСНС, саме по цьому конкретному об’єкту – наразі йде ліквідація наслідків цього обстрілу. Про жертви та постраждалих буде відомо, я думаю, потім, коли надійде інформація», - сказав очільник МВС.

За його словами, у понеділок загарбник також обстріляв цілу низку наших міст і територій, серед яких - Київ і Київська область, Харків і Миколаївщина.

«Усюди працюють рятувальники, всюди виїжджає поліція, оформляє відповідні злочини, які вчиняє росія. І ми також працюємо спільно з генеральним прокурором, з оформлення матеріалів для передачі у міжнародний суд Гааги», - поінформував він.

Раніше у понеділок магазин Fox Lingerie, який розташований у ТЦ «Lavina Mall», поінформував в Інстаграмі, що російська армія завдає артилерійських ударів по невійськових об’єктах. На фото, які виклав магазин, зазначено, що внаслідок цього обстрілу було пошкоджено ТЦ «Lavina Mall».

Зі свого боку, у Fox Lingerie заявили, що спеціально не публікували час і дату цього інциденту, бо це унеможливлює коректування ворожої артилерії. За даними магазину, обстріл був не сьогодні.

Як повідомляв Укрінформ, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.