У Києві від початку війни 13 особам повідомили про підозру за держзраду та колабораціонізм

За процесуального керівництва органів столичної прокуратури з початку повномасштабного вторгнення рф 13 особам вже вручено підозру у співпраці з ворогом - ці люди підозрюються у держзраді, колабораціонізмі та виправдовуванні агресії рф.

Про це розповів керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер у інтерв’ю УНН, інформує пресслужба відомства у Телеграмі, передає Укрінформ.

«На сьогодні за процесуального керівництва органів міської прокуратури 13 особам уже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, пов’язаних зі співпрацею з ворогом (державній зраді, колабораціонізмі, виправдовуванні збройної агресії)», - повідомив керівник столичної прокуратури.

За словами Кіпера, співпраця найчастіше полягає у передачі інформації про Збройні сили України та ТрО, а також - у добровільному зайнятті посад у незаконних органах влади, створених на тимчасово захоплених територіях, а також - передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-загарбника.

Читайте також: Держзрада та пропаганда війни: суд дав дозвіл на спецрозслідування щодо Киви

Як повідомлялося, міському голові Балаклії, який перейшов на бік ворога, заочно повідомлено про підозру за фактами державної зради та колабораційної діяльності.