У Києві та області вводять більш тривалі екстрені відключення світла

НЕК "Укренерго" вводить більш тривалі екстрені відключення світла у Києві та області.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська державна адміністрація повідомляє у Телеграмі.

"росія знову атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури. З ладу виведена низка критично важливих об’єктів країни. Внаслідок цього в Києві та області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання", - ідеться в повідомленні.

Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, держенергокомпанія НЕК "Укренерго" вводить безпрецедентні екстрені обмеження.

Читайте також: Жителів Київщини закликають максимально економити електроенергію

"Графіки стабілізаційних відключень, які складені напередодні, більше не актуальні. На жаль, найближчими днями будуть застосовані більш жорсткі й тривалі відключення електропостачання", - сказано в повідомленні.

Громадян просять споживати електроенергію помірно - вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00. Бізнес-клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгівельних центрів.

Читайте також: В ОП анонсували жорсткіші обмеження електроенергії в центральних областях України

Як повідомляв Укрінформ, згідно з даними обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 27 жовтня, ворог цієї ночі атакував одну з громад Київщини, є кілька влучань по об’єкту інфраструктури.

Диспетчерський центр “Укренерго” дав обленерго команду обмежити споживання електроенергії у Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській і Житомирській областях.