Для росії ціллю №1 залишається Київ — Повітряні Сили ЗСУ

російські окупаційні війська продовжують завдавати удари по критичній інфраструктурі України, і ціллю номер один для ворога залишається Київ.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

“Ворог атакує об’єкти критичної інфраструктури, зокрема, паливно-енергетичного сектору Києва та області, саме туди окупант спрямовує найбільше своїх крилатих ракет”, - повідомив речник.

Ігнат відзначив, що Повітряні Сили вдосконалюють щодня свої уміння зі знищення ворожих цілей, однак досі не вистачає засобів ураження.

Читайте також: Ігнат про вибухи в Енгельсі: Це наслідки російської агресії

“На жаль, не завжди вдається знищити 100% дронів, бо вони спроєктовані так само як і крилаті ракети, щоб проходити протиповітряну оборону. Але, як бачимо, результат, який становить 75, 85, 90, а деколи й 100 відсотків, говорить, наскільки професійно люди виконують свої завдання. Передусім - це зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил ЗСУ, також авіаційні підрозділи, зокрема, винищувальна авіація, а також мобільні вогневі групи, які сьогодні є фактично в усіх сил оборони і які знищують БПЛА стрілецькою зброєю, ПЗРК тощо. Від цих людей залежить добробут усіх українців, зокрема, й у новорічну ніч теж”,— наголосив речник.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що унаслідок ракетних атак на енергосистему пошкоджено більше 50 підстанцій різного класу напруги та більше 50 високовольтних ліній електропередач.