Функціональні особливості й переваги мультиварки

Для полегшення праці домогосподарок створено багато побутових приладів. Підвищений попит мають мультиварки, що дозволяють економити час на приготування смачної корисної їжі. Сучасні моделі мультиварок відрізняються компактністю, багатофункціональністю, приємним дизайном, доступною вартістю. Вони не займають багато місця і відмінно вписуються в інтер'єр кухні.

Основні характеристики мультиварок

Мультиварка - це пристрій, що нагадує звичайну каструлю. Вона працює від електричної мережі й щільно закривається герметичною кришкою. У побутовому приладі поєднуються функції варильної панелі й духової шафи, тому господині можуть готувати різні страви. Електричний посуд дозволяє робити супи, гарніри, рибу, м'ясо, овочі, десерти. Деякі моделі призначені для створення смачної домашньої випічки.

Управління побутовою технікою здійснюється за допомогою зручної панелі. На ній є багато робочих режимів. Користувачам залишається тільки вибрати потрібну позицію і включити кнопку пуску. Температура приготування харчових страв визначається в автоматичному режимі. Придбання мультиварки має багато переваг:

  • відсутність необхідності присутності в процесі приготування харчових страв;
  • економія вільного часу;
  • готова їжа тривалий час залишається гарячою;
  • можливість самостійно встановлювати час приготування їжі, використовуючи функції відкладеного старту;
  • широкий вибір робочих режимів;
  • наявність в місткості антипригарного покриття, що гарантує високу якість приготовленої їжі;
  • мобільність.

У процесі приготування страв за допомогою мультиварки можна мінімізувати кількість додавання масла і жиру. Це допомагає економно витрачати сировини й створювати корисну для людського організму їжу.

Популярні моделі мультиварок

Виробництвом мультиварок займаються різні компанії. Найбільш популярними вважаються вироби бренду PHILIPS, MOULINEX, TEFAL, POLARIS. У моделі POLARIS EVO 0446DS є функції хлібопічки. Обсяг її чаші становить 4 літри, цього цілком достатньо для приготування їжі для сім'ї з 3-4 осіб. В мультиварці PHILIPS HD2133/40 обсяг робочої місткості складає 5 літрів. Побутовий прилад відрізняється ергономічним дизайном і простотою управління. Після приготування їжі лунає звуковий сигнал, всередині чаші антипригарне покриття, є таймер і автовідключення.