На Вінниччині почалась активна фаза будівництва мостового переходу Ямпіль-Косеуць

На Вінниччині розпочалась активна фаза будівництва мостового переходу Ямпіль-Косеуць через р. Дністер, який зводиться за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Про це повідомляє Вінницька ОДА, передає Укрінформ.

Хід будівництва мостового переходу Ямпіль-Косеуць проінспектував голова Вінницької ОДА Сергій Борзов. Він схвально відгукнувся про темпи виконання робіт прокоментувавши, що наразі будівництво вступило в активну фазу: на ділянку доставлено потужну мостобудівну техніку, вже визначено місце, де знаходитиметься митний термінал, площею приблизно 8 га.  Це дасть можливість пропускати вантажі в обидві сторони.

За графіком підрядника, підготовчі роботи завершені - вони тривали з 1 серпня до кінця вересня. Далі - влаштування опор та прогонових будов естакад, влаштування системи водовідводу, очисних споруд, бар’єрного та перильного огородження, деформаційних швів тощо.

«Ми знаходимось на будівельному майданчику мосту Ямпіль – Косеуць. Бачимо, що поблизу будівництва постійно знаходиться наряд прикордонників. Будівельні роботи триватимуть доти, доки дозволятимуть погодні умови», – запевнив Сергій Борзов.

За словами посадовця, мостовий перехід Ямпіль-Косеуць створить додатковий комфорт для громадян обох держав, адже прискорить логістику та розширить транспортні коридори, відкривши додаткові можливості для розвитку транспортного сполучення між Україною та Молдовою.

Будівництво мосту є стратегічним пріоритетом програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Нагадаємо, Президенти Володимир Зеленський і Майя Санду досягли домовленостей покращувати транспортний зв’язок між Україною та Молдовою. Будівництво мосту є частиною реалізації цієї стратегії.