Підготовка до важкої зими: очільник Дарницької РДА Києва розповів деталі підготовки

14 листопада очільник Дарницької РДА Микола Калашник презентував публічний звіт своєї роботи, який символічно відбувся під час тривоги в укритті «Київського міського медичного центру «Академія здоров'я людини». 

Микола Калашник розповів про підготовку до зими та можливого блекауту, упорядкування укриттів, їх облаштування та будівництво нових, допомогу військовим та підтримку ВПО в Дарницькому районі міста Києва. 

Серед пріоритетних напрямків залишається безпека та захист населення. На сьогоднішній день в Дарницькому районі 505 об'єктів, які можуть слугувати укриттям, а це можливість забезпечити укриттям 379 599 осіб, що становить 108 %. Завдяки постійній роботі із  пошуку та розширення фонду захисних  споруд вдалося віднайти 110 нових укриттів, які додатково забезпечили захистом  78 тисяч мешканців району.

За його словами, саме в Дарницькому районі запущено пілотний проєкт із впровадженням автоматичного доступу до укриттів. У разі тривоги укриття відкривається автоматично, але залишається можливість зв'язку з диспетчером, який може надавати доступ в ручному режимі.

Також Микола Калашник заявив, що з 01 жовтня 40 муніципальних Пунктів Незламності Дарницького району знаходяться в повній готовності, ще 35 сплячих - у разі необхідності буде розгорнуто протягом 4 годин. Пункти Незламності обладнані всім необхідним та готові працювати. В рамках підготовки до можливого блекауту в Дарницькому районі підготували до розгортання польову кухню та мобільні санвузли, на випадок перебоїв в роботі системи каналізації.

Одним з основним акцентів роботи Дарницької РДА є підтримка внутрішньо переміщених осіб, чисельність який є найбільшою кількістю серед інших районів столиці. «В 2023 році нове житло отримали 15 родин переселенців з соціально незахищених верств населення, які потребують особливої підтримки з боку держави» - за словами, Миколи Калашника. Дарницька РДА спільно з волонтерами та міжнародними організаціями надає всебічну підтримку тимчасово переміщеним особам в районі» - відзначив очільник РДА.