I.P.Cert та Regrow оголошує про співпрацю задля розширення регенеративного землеробства в Україні

Програма сталого фермерства в Україні використовуватиме рішення Regrow для вимірювання, звітності та верифікації вуглецевих програм Scope 3

САН-ФРАНЦИСКО (30 травня 2024 р.) – I.P.Cert, провідний консалтинговий партнер із сертифікації сільськогосподарських стандартів, і Regrow Ag, постачальник Agriculture Resilience Platform, сьогодні оголосили про партнерство для прискорення впровадження методів відновлюваного сільського господарства в Україні. Партнерство сприятиме широкомасштабній програмі сталого ведення сільського господарства, яка винагороджує фермерів за кліматично розумні практики та генерує валідовані одиниці скорочення вуглецю для впровадження програм Scope 3.

Мільйони людей покладаються на Україну в питаннях продовольчої безпеки. Країна є одним із провідних світових виробників та експортерів сільськогосподарської продукції, і її часто називають «житницею Європи». Після початку Великої Війни Україна була змушена відновлювати багато своїх сільськогосподарських систем. Центральним для її майбутнього успіху є зосередженість на відновлювальному сільському господарстві – підході до землеробства, який надає пріоритет поповненню мінералів, органічної речовини та вологи в ґрунті, що дозволяє йому стати більш стійким та відновити і зберігати родючість. Ця практика також допомагає зменшити викиди парникових газів і підвищує стійкість посівів до умов зміни клімату.

Співзасновник і генеральний директор Regrow, доктор Анастасія Волкова, яка виросла в сім'ї сільськогосподарників в Україні, добре усвідомлює важливість забезпечення стійкості сільського господарства для майбутнього країни.

«Україна є опорою глобальної системи сільського господарства», — сказала доктор Волкова. «Війна в Україні привернула увагу світу до важливості цього регіону для виробництва продуктів харчування та підсвітила взаємозв’язки глобальної харчової мережі. Партнерство Regrow з I.P.Cert допоможе фермерам впровадити програми регенеративного сільського господарства, які мають потенціал масштабування для досягнення нашої спільної мети пом'якшення наслідків зміни клімату, одночасно підтримуючи фермерів у цьому регіоні та розширюючи їх можливості для створення фінансової та екологічної стійкості».

Партнерство між I.P.Cert і Regrow спрямоване на те, щоб допомогти українським сільськогосподарським громадам запровадити регенеративні агрономічні практики, стимулювати фермерів вирощувати витривалі культури, водночас пропонуючи їм доступ до нових фінансових можливостей за допомогою генерації валідованих одиниць скорочення вуглецю при впровадженні програм Scope 3. I.P.Cert залучатиме виробників до програми регенеративного сільського господарства та вимірюватиме результати за допомогою комплексного рішення Regrow MRV. Програма має змогу моніторити такі практики, як: висів покривних культур, скорочений або нульовий обробіток, управління поживними речовинами у ґрунті, оптимізація графіків та обсягів внесення добрив. Фермери зможуть отримати винагороду за стале виробництво кукурудзи, пшениці, сої, ріпаку, соняшнику, ячменю, картоплі, цукрових буряків, люцерни та гороху – одних із найбільш вирощуваних культур у світі.

Оксана Просоленко, генеральний директор I.P.Cert, підкреслила: «Наше партнерство з Regrow, створене для досягнення позитивних екологічних результатів у ланцюжку вартості агропродовольчої продукції, починається із заохочення фермерів до впровадження регенеративних практик. Як наслідок, вони формують стійкість сільського господарства, яка є основою для збереження природних ресурсів для майбутніх поколінь. Одним із важливих результатів партнерства є адаптація українських малих і середніх фермерів до переходу до екологічно чистих практик у відповідності до кліматичної політики ЄС як частини європейських ланцюгів постачання».

Цього року програма охопить 60 000 гектарів, а до 2028 року очікується, що вона зросте до понад 1,5 мільйона гектарів.

Про Regrow

Regrow Ag забезпечує стійкість сільського господарства для сучасних провідних роздрібних торговців, CPG, переробників і фермерів. Названа однією з TIME100 найвпливовіших компаній 2023 року, список партнерів Regrow, який швидко зростає, включає Cargill, General Mills і Kellogg’s. Завдяки платформі Regrow Agriculture Resilience Platform компанії в усьому ланцюгу постачання агропродукції отримують можливість гарантувати надійність своїх ланцюгів постачання шляхом прискорення необхідного масштабу скорочення викидів парникових газів, впровадження методів відновлюваного землеробства та проактивної адаптації до змін клімату. World Economic Forum Innovator та член World Business Council for Sustainable Development, сертифікована B Corp Regrow була названа найбільш інноваційною компанією у сільському господарстві № 1 у списку World’s 50 Most Innovative Companies у 2023 році.

Про I.P.Cert

I.P.Cert, як розробник Ініціативи «Жива Земля», має багатий досвід у агрономії, органічному виробництві та екологічній сертифікації. Завдяки більш ніж 18-річному досвіду команди вони мають значний послужний список у сфері органічного сільського господарства та вуглецевих ринкових ініціатив. Їхня здатність розробляти та впроваджувати методи відновлюваного сільського господарства, керувати складними процесами сертифікації та налагоджувати зв’язки з місцевими фермерами є ключовою для успіху проєкту. I.P.Cert спеціалізується на наданні підтримки в процесі сертифікації відповідно до критеріїв сталості та вуглецевого балансу. За останні 10 років успішно реалізовано понад 200 проєктів, перевірено близько 7000 об’єктів сертифікації.

Контакти для ЗМІ

Regrow

Кеті Нойвірт

catie@regrow.ag

I.P.Cert

Наталія Сичевська

n.sychevska@ipcert.net

Матеріал розміщено згідно з пунктом 3 статті 9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996 і Закону України №2849-IX від 31.03.2023 та на підставі рахунку.

п.3 ст.9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996: Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару, який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів, користувачів) щодо цих особи чи товару та який розповсюджується за грошову чи іншу винагороду, повинен ідентифікуватися як реклама з дотриманням вимог цього Закону з використанням слова «реклама».