На Донеччині з початку повномасштабної війни кількість відділень Укрпошти скоротилася на 65%

Ексклюзив

У Донецькій області від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну кількість відділень "Укрпошти" скоротилася на 65% - із 304 до 106.

Про це кореспондентці Укрінформу повідомив директор Донецького регіону АТ «Укрпошта» Максим Сутковий.

«На території Донецької області, яка контролювалася українською владою, до повномасштабної війни працювали 304 відділення, з яких 244 - стаціонарних та 60  пересувних. Наразі працюють загалом 106 відділень "Укрпошти", з яких 90 - стаціонарних і 16 пересувних», - сказав Сутковий.

Він зазначив, що ці відділення обслуговують населення у межах всіх своїх повноважень.

Сутковий пояснив, що відділення "Укрпошти" закриваються, коли відсутній персонал та коли не дозволяє безпекова складова через постійні ворожі обстріли населеного пункту.

Читайте також: На Донеччині всі відділення Укрпошти забезпечені генераторами і системами Starlink

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує будинки, енергетичні та різні інфраструктурні об’єкти. Область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

На території Донеччини зараз залишаються близько 472 тисяч жителів.

Працівники відділень "Укрпошти" у небезпечні райони Донеччини, розташовані майже на лінії фронту, їдуть у бронежилетах, шоломах, на броньованих автівках.

Фото ілюстративне