Вимоги до ігрових ноутбуків

Реклама

Сучасний лептоп для геймерів — це гідна альтернатива справжньому ігровому комп'ютеру. Від звичайних моделей, наприклад, серія Asus ROG Strix G, відрізняється стильним дизайном і трохи іншим наповненням елементів. Детальні характеристики геймерських гаджетів легко подивитися на сайті https://comfy.ua/ua/notebook/brand__asus__notebook_seriya__asus-rog-strix-g/, а для більшого розуміння, що таке ігрові ноутбуки, рекомендуємо ознайомитися з їхніми відмінностями та властивостями.

Основні вимоги щодо параметрів і складників

Нові моделі геймерських пристроїв зовнішнім виглядом мало чим відрізняються від інших переносних комп'ютерів. Водночас у них «потужне залізо» та гарна система охолодження. Начинка ігрових ноутбуків складається з апаратних і програмних рішень, які здатні оптимізувати витрати заряду батареї. Тож акумулятор забезпечує безперебійний стан роботи без навантаження — до 8 годин, у режимі активного користування — понад 2 години. Точний час залежить від ресурсомісткості гри. 

Одним із головних елементів ігрових ноутбуків є відеокарта. Саме вона відповідає за якість графічного зображення, частоту кадрів, реалістичність малюнків. Але не меншу увагу треба приділити й іншим вимогам:

  • процесор (з високою потужністю);
  • оперативна пам'ять (мінімум 8 ГБ, оптимально — 16 ГБ);
  • накопичувач обсягом від 512 ГБ (що більше, то краще).

Геймерські лептопи мають бути з великими екранами. Діагональ дисплея починається з відмітки 15,6 дюйма й доходить до 21. Варіант вибирається залежно від умов користування — великий розмір стане заміною стаціонарному комп'ютеру, маленький буде зручно брати із собою. 

Додаткові вимоги до ігрових ноутбуків

Що більше в пристрої портів, то вищі можливості для підключення (гарнітури, кабелю мережі, інших приладів). Головне, щоб вони не заважали грати, були розташовані з боку, протилежного руці з мишкою. Клавіатура геймера має витримувати навантаження. Бажано, щоб кнопки були на відстані одна від одної. Таке розташування вбереже від випадкового натискання під час інтенсивного процесу ігри.

Геймерський дизайн передбачає наявність різких, динамічних форм. Важлива якість системи охолодження. Від перегрівання потужність ноутбука зменшується, може навіть згаснути екран. Бажана підсвітка. У бюджетних варіантах вона звичайно синього, зеленого, білого чи червоного кольорів. У дорожчих моделях — різнобарвне RGB-підсвічування клавіатури, деяких частин корпусу.

Гарний геймерський ноут не дасть сумувати в дорозі. Його можна взяти в ділову поїздку або розважальну мандрівку. Потужні моделі дозволяють грати, стрімити, створювати контент і робити монтаж відео. З продуктивним лептопом легко виконувати різні завдання, працювати чи відпочивати, де б ви не були.