Масована ракетна атака: понад 20 загиблих, близько 100 поранених, є влучання в «Охматдит»

Фото

Від сьогоднішньої масованої російської ракетної атаки постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Було випущено понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені будинки, інфраструктура та дитяча лікарня «Охматдит». Вже відомо про понад 20 загиблих, близько 100 людей поранені.

«Російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. Різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня», – зазначив повідомив Президент України Володимир Зеленський у Телеграмі.

У Києві внаслідок російської ракетної атаки вже відомо про 10 загиблих та 46 постраждалих. Такі дані наводить КМВА.

Наслідки ракетної атаки в Шевченківському районі Києва / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Наразі завали корпусу «Охматдиту» розбирають працівники ДСНС, волонтери і медичний персонал.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили про двох загиблих і двох постраждалих внаслідок ракетного удару росіян по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві вранці 8 липня.

На території лікарні тривають пошуково-рятувальні роботи.

Наслідки ракетної атаки в Солом'янському районі Києва / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

У Дніпровському районі Києва четверо людей загинули під час повторної російської атаки 8 липня. Про це у Телеграмі повідомляє Державна служба з надзвичайнмх ситуацій.

«Повторний обстріл столиці. Попередньо, падіння уламків зафіксовано у Дніпровському районі. Часткове руйнування будівлі медичного центру. Відомо про 4 загиблих та 3 травмованих. Інформація уточнюється», - ідеться в повідомленні.

Унаслідок масованої атаки по Кривому Рогу десятеро людей загинули, 41 дістала поранення. Про це повідомив у Телеграмі голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

У Дніпрі внаслідок ранкової ракетної атаки Росії відомо про одного загиблого та шістьох постраждалих, один з яких у важкому стані. Про це повідомив у Телеграмі начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

У місті Покровськ Донецької області під час ранкового ракетного удару внаслідок влучання у підприємство загинуло щонайменше троє людей. Про це повідомив у Фейсбуці начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін.