Фільм «Дедпул і Росомаха» за перші вихідні прокату зібрав $438 мільйонів

Комедійний супергеройський фільм «Дедпул і Росомаха» (Deadpool & Wolverine) із голлівудськими акторами Раяном Рейнольдсом і Г'ю Джекманом зібрав за перші вихідні кінопрокату у світі 438 млн доларів, з них понад 200 млн - у США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Variety.

Зокрема, супергеройський сиквел від Disney зібрав 205 мільйонів доларів за перші вихідні у США, посівши восьме місце серед найкращих дебютів усіх часів, випередивши стрічку «Чорна пантера» 2018 року (202 мільйони доларів), проте поступившись «Світу Юрського періоду» 2015 року (208 мільйонів доларів) і «Месникам» 2012 року (207 мільйонів доларів).

Лише дев’ять фільмів в історії Голлівуду подолали рубіж у 200 мільйонів доларів за перші вихідні кінопрокату.

За кордоном «Дедпул і Росомаха» заробив ще 233,3 мільйона доларів США. Таким чином стрічка зібрала всього у світі 438 мільйонів доларів за перші вихідні.

Крім того, після трьох днів виходу в прокат цей фільм із Раяном Рейнольдсом і Г’ю Джекманом у головних ролях став шостим за касовими зборами у 2024 році.

Зазначається, що всього Disney витратив близько 200 мільйонів доларів на виробництво та ще приблизно 100 мільйонів доларів на просування фільму.

Як повідомляв Укрінформ, анімаційний фільм «Думками навиворіт 2» (Inside Out 2) від Disney та Pixar став найкасовішим мультфільмом в історії анімаційного кіно.

Фото: Walt Disney Co./Courtesy Everett Collection