У Львові на Личаківському кладовищі вперше поховали бійця-іноземця, який загинув на війні

Фото

У Львові попрощалися з воїном із польського міста Гдиня Пшемиславом Расевичем-Кучинським, який загинув у російсько-українській війні.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Львівська міськрада у Фейсбуці, підкресливши, що на Личаківському кладовищі вперше поховали іноземця, який загинув на війні.

"Він добровільно вступив до лав Інтернаціонального легіону, щоб захищати українську землю від російських окупантів. Чоловік заповів поховати його у Львові, якщо він загине на війні", - йдеться у повідомленні.

Провести захисника приїхали його рідні, друзі, побратими, а також зібралася громада Львова, зазначили у міськраді Львова і висловили співчуття та подяку родині військового та громаді міста Гдиня.

Як пише Новинарня, Пшемислав Расевич-Кучинський народився в польському місті Гдиня. Займався волонтерською та громадською діяльністю. Був співорганізатором різноманітних фестивалів та культурних заходів, успішно поєднуючи соціальну, благодійну та культурну роботу. Вільний час присвячував гірському туризму та трекінгу.

Також займався волонтерською діяльністю у місті Гродно, що у Білорусі, однак після початку політичних переслідувань білоруських активістів був змушений залишити країну.

Читайте також: В Україні загинув ще один грузинський доброволець

Після початку повномасштабного вторгнення Росії вирішив стати на захист України та приєднався до лав Інтернаціонального легіону. Воював на східному та південному напрямках. Загинув при виконанні завдання.

У загиблого залишилися два дідусі, бабуся, дядько з родиною та кохана дівчина.

Як повідомлялося, в Україні загинули чотири фінських бійців, які воювали на боці ЗСУ.

Фото: Львівська міськрада, Facebook