Odesa Economic Revival forum 2024: якими є основні виклики воєнного часу

Реклама

Основна мета форуму - показати представникам бізнесу інвестиційну привабливість Одеси і готовність міста до розвитку та співпраці.

В Одесі триває Odesa Economic Revival forum 2024. Це подія, яка об'єднала відомих політиків, фінансистів, дипломатів, представників центральної влади та місцевого самоврядування, громадський сектор для обговорення економічних викликів воєнного часу та визначення перспективних напрямків розвитку.

Серед основних викликів мер Одеси Геннадій Труханов назвав обмеженість фінансових ресурсів, балансування між допомогою ЗСУ та забезпеченням життєдіяльності мільйонного міста - зокрема, стале проходження опалювального сезону при наявному стані енергетичної системи.

Одним із головних завдань, за словами Труханова, є створення умов та інструментів для розвитку підприємництва. Серед здобутків міської влади Одеси: у 2023 році до бюджету надійшло податків більше ніж в 2022, і навіть ніж у 2021 році - при однакових ставках; кількість зареєстрованих суб’єктів господарювання перевищила рівень до повномасштабного вторгнення.

«Наразі місто працює над створенням індустріальних парків: на полях фільтрації біля Одеського морського порту та на території промислового вузла «Куліндорово», зазначив Геннадій Труханов.