Київстар поліпшує швидкість 4G завдяки тестуванню радіочастот

Реклама

Впродовж року по всій території України Київстар проводить тестування з перерозподілу радіочастоти спектра 2100 МГц.

Ці частоти раніше використовувались для 3G, а тепер їх переналаштовують на 4G. В рамках цього проєкту застаріла технологія 3G стає тимчасово недоступною. Такі тестування вже були проведені в 17 містах України й дали неочікувані результати – суттєве збільшення швидкості 4G.

Завдяки тому, що радіочастота не була завантажена повільним 3G, за внутрішніми показниками Київстар, швидкість мобільного інтернету 4G зросла в середньому на 62%. Так до прикладу, швидкість 4G в Сумах зросла на 63%, в Коломиї на 42%, в Луцьку на 46%, в Ніжині на 64%.

Цей кількарічний проєкт має велике значення для всієї галузі електронних комунікацій, адже завдяки йому не тільки покращується клієнтський досвід, а й іде підготовка мережі до запуску технології 5G в Україні. А реалізувати це можливо, в тому числі й, звільнивши частоти від застарілих технологій, на кшталт 3G.

Тенденція щодо перевикористання частот 3G на користь 4G вже давно прослідковується у світі. Зокрема 56% європейських операторів мобільного зв’язку вже позбавились 3G, ще 42% зроблять це до 2025 року.

Київстар наразі, знаходиться на етапі тестування та комунікації з абонентами, щодо переходу на 4G. Наразі, таких абонентів близько 6% від всієї клієнтської бази. Тож, компанія закликає абонентів, які ще не перейшли на технологію 4G, увімкнути її на своїх телефонах.  

Детальна інструкція, як це зробити, міститься за цим посиланням.

Компанія планує завершити тестування до кінця наступного року. Це має покращити якість 4G інтернету для користувачів Київстар по всій країні. 

***

Київстар – найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на червень 2024 р. обслуговував близько 24 млн абонентів мобільного зв’язку та більше 1,1 млн абонентів «Домашнього інтернету». Компанія надає послуги з використанням широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, зокрема 4G, Big Data, Cloud solutions, сервіси для кіберзахисту, цифрове ТБ та ін. Київстар розвиває в Україні нові технології зв`язку та в найближчі п`ять років планує інвестувати в цей напрямок 1 млрд доларів США. Компанія допомагає  країні долати виклики воєнного часу і за останні два роки виділила понад 2 млрд грн для підтримки ЗСУ, абонентів, місцевих громад, а також на благодійні ініціативи. Єдиний акціонер Київстар – міжнародна Група VEON з головним офісом в Нідерландах. Акції Групи знаходяться на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар понад 25 років працює в Україні та визнаний найбільшим платником податків на ринку електронних комунікацій, кращим роботодавцем  і соціально відповідальною компанією.

Додаткова інформація: pr@kyivstar.net, www.kyivstar.ua