З Куп'янського району на Харківщині примусово евакуюють 269 дітей з родинами

Примусову евакуацію здійснять з 29 населених пунктів Куп'янського району Харківської області та з трьох населених пунктів Волноваського району Донецької області.

Як передає Укрінформ із посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій в Телеграмі, такі рішення Харківської та Донецької ОВА одноголосно підтримали члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

"Схвалено обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб 269 дітей з їхніми родинами із 29 населених пунктів Куп’янського району Харківської області. Для здійснення евакуації з Харківщини буде розгорнуто збірний і приймальний пункти евакуації", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що охочі евакуюватися із прифронтових територій можуть телефонувати за номером гарячої лінії Харківської ОВА: 0 800 339 291.

Також примусову евакуацію здійснюватимуть з трьох населених пунктів Волноваського району Донецької області. Для отримання консультації необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації та гуманітарної допомоги за номером: 0 800 408 911.

"У більш безпечних регіонах евакуйовані з Харківщини та Донеччини діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безоплатним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо", - інформують у Мінреінтеграції.

Евакуація здійснюється безплатно. Про бажання виїхати також можна повідомити на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 1548. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Читайте також: У Глухові на Сумщині евакуювали майже третину населення

Як повідомляв Укрінформ, у населених пунктах Донеччини, де оголошена примусова евакуація, досі залишаються 1 437 дітей.