Наталя Заболотна: «Розвиваємо спорт ветеранів війни на Вінниччині»

Реклама

На Вінниччині відбувся відкритий обласний турнір з волейболу сидячи Серед ветеранів війни. Змагання були приурочені до Дня захисників та захисниць України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила перша заступниця начальника Вінницької ОВА НАТАЛЯ Заболотна.

Вона зазначила, що потрібно робити усе можливе, задля того аби напрямок ветеранського спорту активно розвивався.

«Памʼятаю нашу першу зустріч влітку, присвячену створенню координаційної ради з питань спорту ветеранів війни та розвитку адаптивних видів спорту, за участі народної депутатки Ірини Борзової, ветеранів, федерацій. Зараз же ми вже маємо команду з волейболу сидячи, яка бере участь у змаганнях у різних куточках України», - повідомила Заболотна.

За її словами, у турнірі взяли участь команди з Вінниці, Житомира, Чернігова та селища Макарів (Київська область). Перше місце посіла команда з Житомира, друге – із селища Макарів, а третє і четверте команди з Чернігова та Вінниці.

Посадовиця розповіла, що вінницьку команду ветеранів з волейболу сидячи створено завдяки співпраці регіонального центру фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» та Центрального військового шпиталю на базі спортивного комплексу обласної комплексної ДЮСШ. До її складу увійшли захисники, які проходили реабілітацію у шпиталі.

Заболотна зауважила, що спорт є потужним інструментом соціальної адаптації, інтеграції та допомоги ветеранам і ветеранкам повернутися до цивільного життя. Окрім того, фізична активність сприяє не лише зміцненню тіла, а й допомагає налагодити нові соціальні контакти, покращуючи емоційне самопочуття та психічне здоров'я.

Перша заступниця начальника ОВА також висловила вдячність усім учасникам та учасницям: «Нехай цей турнір запамʼятається кожному неймовірною енергетикою, товариською атмосферою, яскравими перемогами».