Київстар сплатив понад 28,3 млрд грн податків за час повномасштабної війни

Реклама

Компанія «Київстар» - один з найбільших платників податків та інвесторів в економіку України.

Компанія «Київстар», провідний оператор електронних комунікацій України, з початку повномасштабного вторгнення рф перерахувала до державного бюджету понад 28,3 млрд грн, підтверджуючи свій статус одного з найбільших платників податків та інвесторів в економіку країни.

За 9 місяців 2024 року загальна сума податкових відрахувань Київстар склала 7,9 млрд грн, з яких 3,3 млрд грн було сплачено в третьому кварталі. Підтвердженням високої податкової відповідальності Київстар стало визнання компанії найбільш сумлінним платником податків у галузі електронних комунікацій за версією Всеукраїнського Рейтингу Асоціації платників податків України у жовтні 2024 року.

«Сумлінна сплата податків під час війни – це не просто обов'язок бізнесу, а пряма інвестиція у нашу перемогу та майбутнє України. Кожна гривня, сплачена до бюджету, перетворюється на підтримку наших захисників, забезпечення обороноздатності країни та допомогу тим, хто постраждав від війни. Для Київстар податкова відповідальність – це частина нашої корпоративної ДНК та один із способів робити свій внесок у стійкість держави. Ми пишаємося тим, що попри всі складнощі війни продовжуємо бути надійною опорою для економіки України та прикладом відповідального ведення бізнесу», – коментує СЕО Київстар Олександр Комаров.

Читайте також: Компанія «Київстар» увійшла у ТОП-50 найкращих роботодавців України

Попри складні умови та виклики воєнного часу, Київстар продовжує реалізацію масштабної інвестиційної програми обсягом 1 мільярд доларів США на період 2023-2027 років. Кошти спрямовуються на посилення енергетичної стійкості, розвиток технологій зв'язку, відбудову інфраструктури тощо.

Київстар залишається й одним з найбільш соціально відповідальних бізнесів воєнного часу. За період повномасштабної війни компанія виділила вже понад 2,3 млрд грн на підтримку ЗСУ, допомогу абонентам та місцевим громадам. В рамках своєї соціальної місії Київстар реалізує великі благодійні проєкти: у рамках ініціативи «Нам тут жити» спільно з фондом «Повернись живим» у 2023 році було зібрано 180 млн грн на обладнання для розмінування територій, які постраждали внаслідок бойових дій, а у 2024 році започатковано другу хвилю проєкту з метою збору 100 млн грн на роботизовані платформи для розмінування, з додатковим внеском 30 млн грн від компанії. Ініціатива Київстару «Дитяча надія» вже протягом 5 років продовжує забезпечувати українські лікарні життєво необхідним медичним обладнанням для лікування дітей із серцевими захворюваннями, онкологією та опіками.

***

Київстар - найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на червень 2024  року обслуговував понад 23 млн абонентів мобільного зв’язку та понад 1,1 млн абонентів «Домашнього Інтернету». Компанія надає послуги з використанням широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G, Big Data, Cloud solutions, сервіси для кіберзахисту, цифрове ТБ та ін. Київстар розвиває в Україні нові телеком технології і протягом 2023-2027 років  планує інвестувати в цей напрямок 1 млрд дол. США.  Компанія допомагає Україні долати виклики воєнного часу і за останні два роки виділила понад 2 млрд грн для підтримки ЗСУ, абонентів, на реалізацію соціальних проєктів. Акціонер Київстар – міжнародна Група VEON. Акції Групи знаходяться на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар 26 років працює в Україні та визнаний найбільшим платником податків на ринку електронних комунікацій, кращим роботодавцем і соціально відповідальною компанією. Додаткова інформація: pr@kyivstar.net, www.kyivstar.ua