Україна та Грузія підписали декларацію про стратегічне партнерство

Фото

Україна та Грузія підписали Декларацію про встановлення стратегічного партнерства, яка, зокрема, передбачає взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко на прес-конференції за результатами зустрічі з Президентом Грузії Георгі Маргвелашвілі сьогодні у Тбілісі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Декларація про встановлення стратегічного партнерства - це найвища форма довіри між керівництвом держави, і найвища форма довіри між нашими народами. Стратегічне партнерство також обумовлено спільними викликами і спільними загрозами. І перемогти ці загрози ми можемо лише коли ми є сильними і об’єднаними", - сказав він.

За словами Порошенка, це стратегічне партнерство передбачає "систему інституції та механізмів постійної координації наших дій, у тому числі і в секторі оборони та безпеки".

Читайте також: Президенти України й Грузії проводять переговори тет-а-тет

Поруч з цим у Тбілісі відбулося підписання Угоди про співробітництво між Україною та Грузією в галузі освіти. Зокрема, документ передбачає сприяння вивчення української мови в Грузії.

Крім того, завтра відбудеться підписання угоди про співробітництво між Одеською областю та Аджарією.

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко перебуває з триденним візитом у Грузії.

Фото прес-служби Президента