Подання ГПУ на Бакуліна "застрягло" у кабінетах Ради

Верховна Рада, скоріше за все, не розглядатиме цього тижня подання генпрокурора про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від "Опоблоку" Євгена Бакуліна.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив перший заступник голови Комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради Павло Пинзеник.

"Малоймовірно, тому що неготове подання до розгляду. Минулого тижня, який був призначений календарним планом для роботи з виборцями, апарат Верховної Ради не зміг передати Бакуліну або його помічникам копію цього подання для того, щоб він надав свої пояснення у визначений регламентом п'ятиденний строк. Натомість народний депутат Бакулін звернувся з листом до комітету, де він заявив про те, що бажає обгрунтувати свою позицію, надати свої пояснення. Відповідно, завтра на засіданні комітету ми розглянемо стан підготовки до розгляду і визначимо, коли зможемо розглядати", - сказав Пинзеник.

За його словами, ймовірно, що це питання буде розглянуто Верховною Радою вже на наступному пленарному тижні, що триватиме протягом 13-16 березня.

"Якраз тоді спливе 20-денний строк, визначений регламентом для розгляду у комітеті. В нього ми фактично, впевнений, вкладемося", - уточнив Пинзеник.

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого генпрокурор Луценко підписав подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й обрання запобіжного заходу депутату з фракції "Опозиційний блок" Євгену Бакуліну.

За словами Луценка, подання про притягнення Бакуліна до кримінальної відповідальності підготовлено у зв'язку з розслідуванням справи про закупівлю у 2011 році нафтобурових установок за завищеною ціною, відомих під назвою "вишки Бойка".

Читайте також: Спікер ВР заявляє, що Бакулін і його помічники не виходять на зв'язок

Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року. У березні 2014 року його затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах у справі. Згодом Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в сумі 10 млн грн.

19 лютого Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив про те, що до парламенту надійшло подання ГПУ щодо Бакуліна.

Заступник голови Комітету ВР з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради Володимир Арешонков 20 лютого висловлював думку, що Рада може розглянути подання Луценка на Бакуліна протягом пленарного тижня з 27 лютого по 2 березня.